Son Haberler
Anasayfa / Etiket Arşivi: halk edebiyatı

Etiket Arşivi: halk edebiyatı

TÖVBEKAR

Tövbekâr Ol Gönül Tarikten Çıkma Tövbekâr ol gönül tarikten çıkma, Şeytandan şefâat şifadâr olmaz. İyilik eyle sakın bir gönül yıkma, Görüşme kötüyle, onda âr olmaz. Seyreyle dünyânın kalmakâlını, Gözlerim kâmilin pür kemâlini, Düşürme üstüne el vebâlini, Gönlü havâdadır, vefâdâr olmaz. Dinleme dünyânın kıyl u kâlini, Düşürme üstüne el vebâlini, Gözetle kâmilin her kemâlini, Zirâ böyle kişi, bahtiyâr olmaz. Zalimler içinden ... Devamını Oku »

2020-2021 ÖĞRETİM YILI OKUMA LİSTESİ

  1.TÜRK MİTOLOJİSİ DERSİ TÜRK EDEBİYATININ MİTOLOJİK KAYNAKLARI DERS KİTABI-AÖF YAY. ÖZKUL ÇOBANOĞLU BAŞKANLIĞINDA BİR GRUP YAZAR EDİTÖR:ÖMÜR CEYLAN   HACI BEKTAŞ VELİ, HARUN YILDIZ BEN DOĞURDUM ANAMI,MUSTAFA TATÇI   ……………………………………………… 2.TÜRK DİLİ1 DERSİ TÜRK DİLİ-AÖF YAY. HALUK AKALIN BAŞK.BİR GRUP YAZAR EDİTÖR:MUHSİN MACİT   BÜLBÜLÜM BAĞ GEZERİM, İSA ÇOLAKER OSMAN, AYFER TUNÇ   …………………………………………….. 3.HALK EDEBİYATI DERSİ HALK EDEBİYATINA ... Devamını Oku »

DÎNÎ YA DA LÂDÎNÎ EDEBİYAT

                  Eski Edebiyatımızda dini ya da ladini edebiyat ayrımı yoktu . İslam ‘ı merkeze almış  bir yaşam ve sanat anlayışına dayanan edebiyatın , ladini bir edebiyat tanımı olabilir mi ? Olmaz . Tüm edebiyat eğitimi ve yaşamımda , bu tanımlanamaz ayrıma karşı itirazlarım olmuştur . Yaşamı bir bütün olarak alan dinin mensupları , edebiyatı nasıl parçalı düşünebilir ? Şiirinde ... Devamını Oku »

ATASÖZLERİNİN POLİTİĞİ

                                                                                  Edebiyatımızın en eski ürünlerinden olan atalar sözü ya da başka bir tabirle atasözü, yeni zamanlarda başka bir saldırının aracı olarak kullanılıyor. Efendim atalarımızın kafası karışıkmış , bazı ... Devamını Oku »