Son Haberler
Anasayfa / Etiket Arşivi: NABİ

Etiket Arşivi: NABİ

KÖTÜLERİN KAYBETTİĞİ BİR DÜNYA İÇİN

                  Kötülerin kaybetmediği dünyamızda iyilik gerçekleşemez.Hakkın batıla galip geleceğine inanan birisi olarak,bazen kötülerin kaybetmediğini düşünmüyor değilim!Peki kötülerin kaybettiği bir dünya ya da ülkeyi nasıl kuracağız?Bunun şartları nelerdir?Nasıl olacak da,iyilerin sesi kötülerden fazla çıkacak?Kötülerin kaybettiği dünyayı kurmak için,kötülerin hasıl olduğu şartların iyi irdelenmesi gerekir.Kötülerin üreme şartları nelerdir,nasıl örgütlenirler,onları hangi koşullar besler,tüm bunları konuşmamız gerekir. Kötülerin kaybedeceği bir ülkeyi kurmamız için,öncelikle ... Devamını Oku »

ETME EYLEME

                  Eski bir pop şarkımız “etme eyleme” sözleriyle devam eder.Arkadaş ya da dost seçimi için de bu sözlere başvurmamız gerek.İyi bir arkadaşlık için,belirli ölçütlerin olması gerektiğini düşünenlerdenim.Arkadaşlık etme vasıflarını hayatımın tecrübelerine dayandırdığım için oldukça mutluyum.Siz yol arkadaşlığı yapılmayacak adamların özelliklerine başkaca tekil tecrübeler katabilirsiniz.Ben odaklı arkadaşlık olmazlarımı yaşamaya ve anlatmaya hala devam ediyorum.Sizin arkadaşlık etmeyeceğiniz ve yürümeyeceğiniz insanların vasıfları ... Devamını Oku »

İYİLİK BAKİ KÖTÜLÜK ZAYİDİR

                  Bizim medeniyetimiz iyilik medeniyetidir.İyiliğin seçilen bir şey olduğunda anlaşmamız lazım.Tersi olan kötülük de tercih edilen bir şey olabilir!İyiliğin şartları kadar,seçili vasıfları da vardır.İyiliğin tabiatında bir hasbilik olduğunu da unutmayalım.Peygamberimizin de bir iyilik elçisi olduğunu kavramamız lazım.İyilik, insan kaynaklı bir gönül köprüsüdür.İnsanın insanla,insanın tabiatla ya da çevresiyle kurduğu ilişki iyilik neticesinde oluşur.Kültür köprüsünün  ana unsurlarından olan iyilik,belirli kurallar toplamıyla ... Devamını Oku »

GAZEL

BAKÎ   Bâğ-ı dehrin hem hazânın hem bahârın görmüşüz Bir neşâtın da gamın da rûzgârın görmüşüz Çok da mağrûr olma kim mey-hâne-i ikbâlde Biz hezârân mest-i mağrûrun humârın görmüşüz Top-ı âh-ı inkisâra pây-dâr olmaz yine Kişver-i câhın nice sengin hisârın görmüşüz Bir hurûşiyle eder bin hâne-i ikbâli pest Ehl-i derdin seyl-i eşk-i inkisârın görmüşüz Bir hadeng-i cân-güdâz-ı âhdır ser-mâyesi Biz ... Devamını Oku »

ÜZÜLME

                  Üzmeyi ve üzülmeyi yaşam biçimi haline getirmiş insanlarla yaşıyoruz.Ben de diyorum ki,üzülmeyiniz.Siz üzüldükçe,üzülmeyi ideoloji haline getirebilirsiniz.Aslın da üzülmek de bir vakadır!Lakin, sizi üzenlerin ekmeğine yağ sürecekse,üzülme derim.O kadar çok üzülüyoruz ki,sanki üzülmek bir felsefe meselesi olmuş!Bazen bizi üzenleri de sevebiliyoruz!Yani celladını sevmek gibi bir şey.Ne olur sizi üzenleri ve üzülmenize vesile olanları sevmeyin.En azıdan onlara buğz ediniz.Çünkü üzmek ... Devamını Oku »

GAZEL-NABİ

Bağ-ı dehrin hem hazanın hem baharın görmüşüz Biz neşatın da gamın da ruzgarın görmüşüz Çok da mağrur olma kim meyhane-i ikbalde Biz hezaran mest-i mağrurun humarın görmüşüz Top-ı ah-ı inkisara payidar olmaz yine Kişver-i cahın nice sengin hisarın görmüşüz Bir huruşiyle eder bin hane-i ikbali pest Ehl-i derdin seyl-i eşk-i inkisarın görmüşüz Bu talih meyhanesinde çok da gururlanma ki; biz ... Devamını Oku »

UNUTMAK

                  İnsan , unutmakta mahir bir varlık . Unutmasak ne olurdu acaba?Unutmanın insanı diri tuttuğuna inananlardanım .Unutmanın nevileri olduğunu da düşünürüm . Unutmak , bizi geliştirirken , psikolojik olarak da rahatlatır diye de düşünüyorum.Hafızası unutmaktan mamul olan insan , bir an için unutmasa ne olurdu? İnsanın neleri unutmaya kadir olduğunu da bilmiyoruz .Unuttuklarımız , unutmak istediklerimiz midir ? Unutmadıklarımız ... Devamını Oku »

HÜKÜMSÜZDÜR

                  Eskiler, kaybettiklerine hükümsüzdür derdi.Bir nevi kaybolmuş muamelesi çekerlerdi . İnsanın da kendine rağmen kaybettikleri vardır . Belki de kazandıkları ?Nurettin Topçu usta ; üç hakimin hükmünde hata aranmaz veya insanın üç şeye hükmü geçmez derdi : Kalbine , kadere , ölüme . Ne kadar doğru bir tespit .İnsanını kısa ömrü , hükmedemediği üç şeyi anlamakla geçmiyor mu ? Evet ... Devamını Oku »

İNSANA DAİR

                  İnsanı konuşurken yalnızlığımızı , hayatı konuşurken insansızlığımızı  düşünmemiz gerekir . İnsansız bir hayata doğru gidiyoruz . Onun için insana dair söyleyeceklerimiz olmalı diyorum . İnsana dair konuşurken de , belirli yol işaretlerimiz olmalıdır . Bunları tespit ederken de , yaşadığımız tecrübelerden ve insani duruşlardan yola çıkmalıyız . İnsana dair söyleyeceklerimiz , aslında bir çokları tarafından söylenmiş de olabilir ... Devamını Oku »

HAYATA DAİR

                  Hayata dair kaygıları olanların , belirli yol kuralları olması gerektiğine inananlardanım . Yaşamını kaidesiz ve hoyratça sürdürenler , sonunda yol kazası yaşayanlardır . Geçmiş tecrübelerim ve hocalığımın getirdiği birikimle söyleyebilirim ki , hayat ; kuralsız , sınırsız , sorumsuz yaşanacak kadar basit bir değerler toplamı değildir . Okumalar sonucunda çıkardığım bazı kaideleri ,yoldaş ve paydaşlarımla teati yapmazsam  yanlış ... Devamını Oku »