Son Haberler
Anasayfa / Etiket Arşivi: üniversite

Etiket Arşivi: üniversite

AYASOFYA DERGİ SÖYLEŞİSİ

Amasya Temsilcimiz Havva Öztürk, Amasya Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Külliye Dergisi’nin fikir babası ve Yayın Kurulu üyesi yazar İsa Çolaker ile sitemiz için güzel bir söyleşi gerçekleştirdi. _Selamun aleykum Hocam, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? İsa Çolaker kimdir? Ben 1963 yılında Giresunda doğdum.İmam hatip lisesini Giresunda, Üniversiteyide Samsunda bitirdim. Bir kız bir erkek babasıyız emeklide bir Öğretmen Hanım bir eşimiz var. Çeşitli ... Devamını Oku »

ÖĞRENCİLERİN MEDYA OKURYAZARLIĞI MESELESİ

                  Medya okur yazarlığı meselesi , ders yapısını aşarak , modern insanın yaşamının merkezine oturmuş vaziyette . Kullanılan medya araçları basitleştikçe ve ulaşmak kolaylaştıkça , medya okur yazarlığı da mesele olmaya başlamaktadır .Eğitimin her alanına yayılan medya okur yazarlığı , artık yaşamımızın bir parçası olmuştur . Android bir telefondan gazete okur hale geldiysek , medya okur yazarlığının nerelere ulaştığını ... Devamını Oku »

ÜNİVERSİTE MESELEMİZ

                  Devletin her ile bir üniversite çalışması, ardından özel sektör, kurumlar ve vakıf merkezli üniversite kuruluş çalışmaları ile onlarca yeni üniversite açıldı.Elliden yüzlere varan üniversite sayısına ulaştık .Üniversitelerin olmazsa olmazı öncelikle hocalardır. Bir üniversiteyi değerli ve var kılacak hocalarıdır. Açılan birçok üniversitenin onlarca bölümü sadece kuruluş için gerekli hoca dışında öğreticileri barındırmıyor. Mekân ve mekânın iç bölümleri ile teknik ... Devamını Oku »

KİTAPLARI NASIL SEÇERİZ?

                  Kitaplar ve okurlar üzerine epey kafa yormuş birisi olarak , kitapların iyi okurlar tarafından nasıl ve hangi şartlarda seçildiğine dair ipuçlarına ulaşmış biriyim . Okur ve kitap ilişkisi , zor ve çetrefilli bir yapıya sahiptir . Okurun kitabı  seçtiği kadar , bir süre sonra , kitap da okuru seçiyor diye düşünüyorum ! Okuma ve yazma ilişkisi arttıkça , ... Devamını Oku »

AKADEMİK FERYAT

Üniversite, Eflatun ve Aristo’nun hiçbir politik ve dini baskı unsuru olmadan öğrencileri ile felsefi tartışma yarattıkları ortamdan esinlenerek günümüze kadar evrensel ölçekte bağımsız ve tüzel kişiliğe sahip kurumlar olarak “universitas” üniversite adını almışlardır. Üniversite felsefi tartışma ortamında akıl sürecini, duygusal sürecin önüne alarak kişilerin olayları görerek ve tartışarak farkına varılabilirliğini sağlayan ortamlardır .Tarihsel anlamında üniversite tanımı budur. Günümüzün keskin politik ... Devamını Oku »