Osman Yüksel Serdengeçti ile ilgili Yerli Düşünce Dergisi adına Koray Tümay’ın şahsımla yaptığı röportaj derginin Kasım-2019 tarihli 59.sayısında yayınlandı. 1.Osman Yüksel Serdengeçti’yi sizin ağzınızdan kısaca tanıyabilir miyiz? Kimdir Osman Yüksel Serdengeçti? Asıl adı Osman Zeki Yüksel’i unutturacak kadar dava delisi bir Serdengeçti… İşaretli bir günde, 10 Kasım 1983’te vefat ettiği hâlde hatırlanmayan, hatta unutturulmak istenen bir bayrak isim… Bastırılmış, kıstırılmış, ... Devamını Oku »
SEZAİ KARAKOÇ ÜSTÜNE
– Sezai Karakoç’un ileriye bakan yönü, düşünce ufukları, düşünce karakteri ve öngörüleri üzerine bir şeyler yazmaya karar verip bütün kitaplarını baştan sona okuyunca ve daha da önemlisi bütün konuşmalarını sırayla dinleyince (Yüce Diriliş Partisinin internet sitesinde yer alan toplam 250 saat civarındaki 198 konuşma) böyle bir düşünceye vardım. Genel olarak da Sezai Karakoç şair kimliğiyle tanınıyordu. Bu, mütefekkir Sezai Karakoç’a ... Devamını Oku »
KÖKLERİN İZİNDE
Osmanlı bakiyesi Cumhuriyet çocukları olarak, köklerin izinde olmalıyız. Giresun’da yayınlanmış İzler dergisinin izini sürmüş bir yayını konuşuyoruz. İzler dergisinin latinize edilmiş hali olan kitap;sevgili Mustafa Çulfaz kardeşimizin himmetiyle prestij bir yayına dönüşmüş. Ahmet Hamdi Öğütçü ağabeyimiz de bize ulaklık yaptılar,sağolsunlar. Atlas boy olan kitap tam bir hulasa metinler toplamı olmuş. Kitaba takdim yazan İhsan Hakyemez Beyefendi, tam bir ... Devamını Oku »
NİÇİN EDEBİYAT OKURUZ?
Edebiyat, tarih, coğrafya dersleri okutmakla güdülen gayelerden birisi de, gençlere, millet ve yurt sevgisi aşılamaktır. Bu işin hiç yalan söylemeden, gerçekleri değiştirmeden yapılması gerektir. Çünkü yalancılık üzerine kurulmuş yurtseverlik olamayacağı gibi, gerçeklerin değiştirilmesinden de hiç bir erdem doğmaz. Çocuklar, kendi edebiyatlarını ve tarihlerini okurlarken düşünürler, muhakeme yaparlar, sevinirler, kızarlar, beğenirler, tenkit ederler; fakat sonunda bütün zaferler ve bozgunları ile iyi ... Devamını Oku »
AYASOFYA DERGİ SÖYLEŞİSİ
Amasya Temsilcimiz Havva Öztürk, Amasya Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Külliye Dergisi’nin fikir babası ve Yayın Kurulu üyesi yazar İsa Çolaker ile sitemiz için güzel bir söyleşi gerçekleştirdi. _Selamun aleykum Hocam, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? İsa Çolaker kimdir? Ben 1963 yılında Giresunda doğdum.İmam hatip lisesini Giresunda, Üniversiteyide Samsunda bitirdim. Bir kız bir erkek babasıyız emeklide bir Öğretmen Hanım bir eşimiz var. Çeşitli ... Devamını Oku »