Son Haberler
Anasayfa / Etiket Arşivi: mutluluk

Etiket Arşivi: mutluluk

İDEAL DEVLET

  Gelelim dindarlığa (huşû’). Âlemi yaratan bir Tanrı olduğunu, bütün işleri idare ve kontrol eden İlahî varlıklar bulunduğunu söylemek, Tanrı’yı ve İlahî varlıkları yüceltmek (ta’zim), onlara dua (sala) etmek, onları tespih ve takdis etmek, insanın bu tür şeyleri yaptığı, bu dünyada hayatta peşinden koşulan nimetleri terk ettiği ve bu yolda sebat ettiği takdirde ölümden sonra elde edeceği büyük nimetlerle mükâfatlandırılacağına, ... Devamını Oku »

ISSIZ HÜZÜNLERİN ADAMI BEHÇET NECATİGİL

                  Türk Edebiyatı’nın önde gelen şairlerinden Behçet Necatigil(1916 – 1979), sürekli yeniyi arayan, sorgulayan kalemi, gerek muhteva  gerekse de biçimsel anlamda geleneksel şiirin yanı sıra Batı şiirinden beslenen yönelimi, dönem dönem değişen üslup denemeleri ile modern Türk şiirinde önemli bir yere sahiptir.Edebiyat eğitiminde üzerinde pek durulmayan usta şair,aslında değeri fazla bilinmemiş kayıp hazinelerimizdendir.Döneminde pek sade bir hayat süren ozanın,bu ... Devamını Oku »

MUTLU OL YETER

                  Mutlu olmanın iyi bir reçetesi yoktur.Mutlu olmanın ince çizgili unsurları vardır.Şarkıda mutlu ol yeter der, ama,mutluluğun da bir teorisi vardır.Mutluluğun ince yollarını kavramak için,hayattan süzülmüş bazı değerlerimiz de vardır.Mutluluk organik bir yapı olmadığı için,söyleyeceklerim bazılarına reel gelmeyebilir.Yaşamımdan da gözlediğim bu ilkeleri sırasıyla ve önemine göre değerlendirebilirim.Sizin de bir mutluluk ilkeniz ve değerler toplamınız vardır.Beni de onlara ortak ederseniz ... Devamını Oku »

EDEBİYAT MUTLULUKTUR

                  Yılların tartışması , edebiyatın ne olduğu meselesidir .Edebiyatın ne olmadığı sorusunun cevabı , edebiyatın ne olduğu meselesinin tanımıdır aslında . Edebiyatın ruhunda bir mutluluk vardır . Edebiyatın mutluluk meselesi olduğunun kanıtı , bireylere verdiği hassas inceliktir .Edebiyatın mutsuzluk olduğunu söyleyen edipler de vardır .Mutluluk kaynağı olan edebiyat , ürünleri yoluyla daha iyi tanınır . Saadeti ürettiklerinde arayan insanoğlu ... Devamını Oku »

İNSAN NİÇİN OKUR?

                İnsan niçin okur sorusunu hep sormuşumdur . Bu soruya bulduğum cevapları , değişik başlıklar altında toplamayı başardım . Bütün okuma tecrübelerim göstermiştir ki , okumak sadece bir eylem değildir . Onun kuşattığı alanlar var ve okumalarım o  alanlara  göre gerçekleşiyor . Yani zarf ve mazruf ilişkisi yani . Okuyorsanız ,  benim yaşadığım sonuçları tespit etmişsinizdir diye düşünüyorum . Okumanın ... Devamını Oku »