Denizin dinlendirici mavisi, kumun sıcacık ortamı bizim için engin bir özellikti. Giresun’da yaşamak, denizin ve kumun kucağında büyümekti. Çerkez’de, Ada’da, Uluburun’da, Ayvasıl’da deniz yapmak tabirimiz vardı. Arkadaşlarım, deniz size ne yapar derdi? Gerçekten de, denizin bize ne yaptığını bilmeden yaşardık! Meğer, kum ve deniz bizi uçururmuş. Denizin ve kumun bizi nerelere sürüklediğini şimdi daha iyi kavrayabiliyorum. Deniz sizi engin ... Devamını Oku »
GÜLE GÜLE BAHTİYAR ÖZTÜRK : NAM-I DİĞER DAYIMOĞLU
Giresun evladı bir şair daha Hakka yürüdü . Şiirleriyle konuşacağımız bir Giresun şairi daha aramızdan ayrıldı . Çocukluğumda Debboy mevkiinde gezerken hatırladığım kadirşinas insan Dayımoğlu’yla tanışma şansım olmadı . Bir kaç kere Nuriş atölyesine yolu düştüğünü anımsıyorum . Nefesli bir şiir dili olan ustanın öldüğünü duyunca çok üzüldüm . Uzun bir eğitim süreci geçirmeyen Dayımoğlu ; İlkokulu Yeşil ... Devamını Oku »
ŞEHRİN HAFIZASI DİVÂNELERDİR
Şehirlerin hafızası olan insanlar vardır . Osmanlı meydan ve alan kültüründe şehrin divaneleri çok önemli yer tutar . Giresun ‘ un Osmanağa meydanı , divanelere çok yer vermiş bir mekandır . Çocukluğumuzun verdiği heyecan ve serkeşlikle bunları anlayabildik desem yanlış olur ! Daha çok ironi ve muhabbet çerçevesinde algıladık bu insanları . Ne zaman okur ve yazar olduk ... Devamını Oku »
KAÇAN BALIK BÜYÜK OLUR
Küçükken Giresun’da bu yolda bir deyim kullanırdık. Dördüncü taşta ne zaman bir balık kaçırsak , kaçan balık büyük olur diye büyüklerimiz gönlümüzü alırdı. Sanırım balığın boyunu abarttığımız zaman , bu lafa duçar olurduk. Şimdi de büyükşehir olayını anlayamadık , belki de yanlış yerden baktık , elimizden Ordu’ya gitti. Bizim ilçe olmamız diye küçültücü bir tuzağa düştük. Oysa tüm büyükşehir birleşmelerinde ... Devamını Oku »