Son Haberler
Anasayfa / Etiket Arşivi: inceleme

Etiket Arşivi: inceleme

OSMAN ÇEVİKSOY’UN ÖMRÜMÜZ GURBET ROMANINDA ALMANYA’YA GÖÇ

Prof. Dr. Nurullah Çetin Giriş: İkinci Dünya Savaşı’nda büyük bir yıkıma uğrayan Almanya, bu enkazdan gelişmiş, ilerlemiş, kalkınmış bir ülke olarak çıkabilmek için dışarıdan işçi gücüne ihtiyaç duymuş ve bu doğrultuda 30 Ekim 1961 tarihinde Federal Almanya Cumhuriyeti’nin başkenti Bonn’da Almanya – Türkiye İşgücü Antlaşması imzalanmış ve Türkiye’den çok sayıda vatandaşımız, Almanya’ya işçi olarak göç etmiştir. 1973 yılına gelindiğinde Almanya’daki ... Devamını Oku »

BÜLBÜLÜN BAĞ GEZMESİ YAHUT HAYATA DAİR BİR DENEME

Çün sana gönlüm mübtelâ düştü Derd ü gam bana aşina düştü Niyazi Mısri   İnsanlardaki zihin ve ruh halinin homojen ya da hetorejenliğinin konuşmalarda kolaylıkla ve çabucak dile geliyor oluşu şaşırtır. Öncelikle neleri anlam edindiğinize bir bakın ve hangilerini anlayıp hangilerini anlamlandıramadığınızı görün; aklınıza geldikçe hangilerinin sizi hoşnut ettiğini, hangilerinin acı verdiğini. Sonrasında mümkünse anlamadıklarınızı düşünün. Anlam; anlamanın kendisidir, onu ... Devamını Oku »

Kemalettin TUĞCU’nun Kukla Roman Değerlendirmesi

ADI: KADER SOYADI: KAYMAK NUMARASI:164114039 BÖLÜM: TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ DERS: ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ÖĞRETMEN: İSA ÇOLAKER     KUKLACI- KEMALETTİN TUĞCU A)ŞEKİL(DIŞ YAPI) Romanın Adı: Kuklacı Romanın Yazarı: Kemalettin TUĞCU Romanın Basıldığı Tarih: 2010 Romanın Yayınevi: Damla Yayınevi Romanın Ebatları: 19.5 (boy), 1 (genişlik) Sınıf Düzeyi: 4-5-6 Romanın Sayfa Sayısı: 96 Yazarın Hayatı:Kemalettin Tuğcu (d. 27 Aralık 1902 – ö. 18 Ekim 1996),[1] Türk yazar. 200’den fazla Türkçe romana imza attı. İstanbul’da doğdu. ... Devamını Oku »

ROMAN ÇÖZÜMLEME YÖNTEMİ

                                          1.ŞEKİL(Dış Yapı)     1.Romanın adı. 2.Yazarın adı. 3.Baskısı,boyutu. 4.Önsöz. 5.Yazarın yaşamı,yaşadığı dönem ve eserleri.     2.MUHTEVA(İç Yapı)     1.Tema. 2.Konu. 3.Ana düşünce. 4.Tez,mesaj,ileti. 5.Özet. 6.Romanın türü,içerik yönünden(aşk,tarih,polisiye) 7.Olaylar.(Vakalar) 8.Kişiler(Kişi çatalı ya da küpü.Kahraman,karakter,tip..) 9.İnsan ilişkileri(sosyal ilişkiler) ... Devamını Oku »